Omruilen & retourneren

Omruilen & retourneren

GRATIS omruilgarantie

Heb je een onderdeel verkeerd besteld, is het onderdeel beschadigd of verkeerd geleverd? Dat is vervelend. Maar wij lossen het voor je op met onze GRATIS omruilgarantie. Hoe?

 1. Je onderdeel ruilen is simpel en snel geregeld. Meld je omruilactie binnen 14 dagen aan per e-mail: retour@vosparts.nl of per telefoon +31 (0)416 72 50 40.
 2. Geef je chassisnummer en kenteken aan ons door,  zodat wij het juiste onderdeel aan je kunnen leveren.
  Geef ook aan welke omruildag (ma-di-wo-do-vr) je voorkeur heeft, dan proberen wij daar rekening mee te houden in de planning.
 3. Retourneer het onderdeel in de onbeschadigde en originele verpakking (doos).
 4. Onze eigen koeriersdienst, gespecialiseerd in auto-onderdelen transport, ruilt het onderdeel gratis bij je om. Uiteraard overleggen we vooraf, welke omruildag je voorkeur heeft. Dat noemen wij bij Vosparts.nl ‘service van de zaak’.

Retourneren

Wil je een onderdeel toch liever retourneren? Dat is geen probleem. Zorg er wel voor dat je retour voldoet aan onze voorwaarden (zie hieronder). Het onderdeel wordt bij binnenkomst gecontroleerd. Wanneer een retour incompleet, beschadigd of gebruikssporen bevat, dan heeft dat consequenties voor het retourneren van het aankoopbedrag.

 1. Download het retourformulier, vul het formulier in. 
 2. Meld je retour binnen 14 dagen aan per e-mail: retour@vosparts.nl. In de e-mail graag aangeven welke ophaaldag (ma-di-wo-do-vr) je voorkeur heeft, dan proberen wij daar  rekening mee te houden in de planning.
 3. Retourneer jouw onderdeel in de onbeschadigde en originele verpakking (doos). Vergeet niet het ingevulde retourformulier toe te voegen aan het pakket.
 4. Onze eigen koeriersdienst, gespecialiseerd in auto-onderdelen transport, haalt het pakket bij je op.
 5. Zodra wij jouw retour hebben verwerkt en geaccordeerd, sturen we je een bevestigingsmail. Wij hebben gemiddeld 5 werkdagen nodig om de retour te verwerken in onze administratie. Vanaf dat moment verrekenen wij binnen 1 week je betaling. Wij storten het aankoopbedrag terug op het bankrekeningnummer wat bij ons bekend is. Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat de terugbetaling op je rekening staat. 

Retourvoorwaarden

Wij behandelen onze onderdelen met veel zorg. Wanneer onderdelen retour komen, verwachten wij ook dat deze onderdelen schadevrij en ongebruikt geretourneerd worden. Op deze manier kunnen wij zo effectief mogelijk jouw retour verwerken. Onze retour voorwaarden zijn:

 • De verpakking van het onderdeel wat geretourneerd wordt, is origineel en onbeschadigd*.
 • Het onderdeel wordt compleet, onbeschadigde en ongebruikt geretourneerd*. 
 • Onderdelen die speciaal op aanvraag door ons worden besteld kunnen niet worden geretourneerd*.
 • Onderdelen die speciaal op aanvraag in kleur zijn gespoten kunnen niet worden geretourneerd*.

* Wanneer je retour niet voldoet aan onze retourvoorwaarden, zijn wij genoodzaakt om een percentage van het aankoopbedrag in te houden
Zijn er bijzonderheden rondom je retour, meldt deze vooraf per e-mail aan: retour@vosparts.nl.